Dag 4 av andra dosen

Det har varit en lättare natt.

2012-04-13 kl08:00
Jag hade mindre känning av sura uppstötningar i natt, det var skönt att somna om fortare efter attackerna. Naturligtvis ingår nattliga toabesöken ca 2- 3 gånger. Det känns mycket bättre i armen, med andra ord. – Nästan ingenting!

Tyvärr har inte stickningarna eller läpp och tungkrampen släppt. När jag promenerade till Olau Petri Vårdcentral kom läpp och tungkramperna direkt, troligtvis var det den kalla blåsten som förvärrade kramperna och stickningarna.

Då har första kontakten tagits av försäkringskassan. De var lite förundrade på vilket sätt min läkare hade skrivit sjukintyget. Man är ju lite orolig för vad som kan hända med ens sjukskrivning? Blir det heltid, eller ska man arbeta halvtid? Det känns inte bra att man måste oroa sig för också.

Nu för tiden erbjuder visst dom flesta vårdcentraler fri blodtrycksmätning och BMI. Men man måste göra allt själv i ett självbekäningsbås

Eftersom jag hade framförallt högt undertryck förra gången jag mätte, så tog jag ett nytt idag kl 11:00 på vårdcentralen. Jag tog två för säkerhets skull, första visade 150/92 puls 72 den andra visade 149/88 puls 68. Enligt min Sjuksyster (moster Siv) är värdet acceptabelt till nästa mätning. Min vikt är förnärvarande 72,6 kg midjemått 96 cm och BMI 22 Normalt för min kroppsbyggnad.
Kl 15:30 ville Siv verkligen kolla att jag hade satt manschetten rätt på armen när jag tog blodtrycket själv. Trycket var lite bättre än sist 150/87 puls 66. Onsdag nästa vecka tar jag ett nytt prov för eventuell vidare utredning.

Förutom bakslaget med den krampande promenaden, så har dagen flytit på. Moster Siv har också ansett att jag nog klarar mig med min son som hjälpreda och åkt hem till Stockholm.
Klockan är 23:30 nu Vid pennan Thomas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.