Dec-jan överraskningarnas tid

December den mörkaste tiden på året. Det gällde på många sätt för mig! 

I början av december skulle vi åka skidor i Sälen på en alltid återkommande event som heter skidprovarhelg! Halsoperationen stoppade den resan.  Annars blev december mycket hemmavid, naturligtvis några biobesök, exempelvis: Solsidan. Julafton firade vi hos Elisabet. Jag, Daniel och min moster Siv tillbringade aftonen tillsammans med Elisabet och massa julklappspapper runt benen.

Nyårsafton firades i härliga Sälen i ett riktigt snörikt vinterland med härlig skidåkning. Tolvslaget hoppade vi över raketer, istället skickade vi upp fem stycken ekologiska rislampor som steg sakta rödlysande upp mot den mörka himlen.

 

Tyvärr blev halva december och hela januari i sjukhusets tecken med otaliga återbesök och naturligtvis inläggningstiden, firade till och med min födelsedag där. Totalt blev det nio dagar i sjukhussängen! 


Då till den tråkiga hälsorapporten för denna period.

Spöksvullnaderna under fotsulorna är kvar, sura uppstötningarna medicineras jag emot.
Efter att ha fått cancern bortopererad i matstrupen 25 januari är jag nu mitt i läkningsprocessen. Den härliga känslan av kunna prata, svälja och slippa ha en andningsventil opererad i halsen var underbart att upptäcka i ”uppvakningen” på sjukhuset. Nu är jag mitt i den mycket jobbiga rehabiliteringsperioden med att lära mig svälja utan att rethostan startar och att inte matbitar eller vätska hamnar i lungorna! Naturligtvis är tröttheten väldigt också jobbig.

Nu är jag sjukskriven till 16 februari och innan dess ska jag ha ett återbesök. Hoppas verkligen att läkningen har gått bra och ingen cancer har visat sig igen.

Kram på er och var försiktiga där ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.