Färden vidare i livet, nu år 2014

2014 börjar med alla dessa provtagningar.

Nytt år, nya förhoppningar. Mina är naturligtvis i friskhetens tecken.

Nytt år, nya förhoppningar. Mina är naturligtvis i friskhetens tecken.

Efter en härlig Jul och nyår, först på Liljeholmen – Stockholm. Nyåret tillbringades  i Lindvallen – Sälen.

Då  har  vardagen börjat med två remisser till USÖ (Örebro lasarett) och en remiss till Olaus Petri vårdcentral. Det är faktiskt lite skrämmande, så började det för två år sedan. För varje undersökning hittades något som inte stämde. Ska det upprepas än en gång!?!  Varför denna kanske överdrivna oro.

– Min urinblåsa har krånglat sedan operationen i tarmen, därav påbörjas en utredning den åttonde januari på min vårdcentral. Det är den enda undersökningen utan förberedelser.

– Kirurgen tidigarelade datortomografiundersökningen (skiktröntgen) redan till den nionde januari. Jag har redan lämnat ett blodprov (P-Kreatinin) på njurfunktionsvärdet för undersökningen. Kvällen innan ska man dricka rikligt. Två timmar innan röntgen ska man dricka en kontrastvätska (E-Z-CAT-DRY). Två liter fördelat på två timmar,  uj, kommer man att klara undersökningen utan en ”olycka”.

– Då var det koloskopin (bedömning av tjocktarm). Jag har haft och har en känsla av en uppblåst tjocktarm som småvärker plus att avföringen har en platt form med ljus nästan gråaktig färg. Den tjugonde januari kl 13:15 ska jag vara tarm-ren och hungrig. Fastan påbörjas reda sju dagar innan med att undvika fiberrik föda (ex. frukt, kli, kärnor och frön). Eftermiddagen dagen före undersökningen är fast föda förbjuden. Två kurer med PicoPrep görs innan undersökningen.

Det kändes tungt att öppna alla tre remisser samtidigt efter att man hade haft en mycket trevlig jul och nyår. Naturligtvis är det bra att göra bort alla undersökningar i januari, men samtidigt kommer alla minnen för två år sedan tillbaka. Pär Gessle sjöng… Då kommer alla känslor på en och samma gång!…. Den refrängen är verkligen träffande. Nu håller jag lite nervöst tummarna för att min kropp har klarat av att hålla cancern borta. Kram världen.

5 svar på ”Färden vidare i livet, nu år 2014

  1. Jag säger bara en sak — BADA SPA i TORSBY. Bioresonans som går in på cellnivå och verkar på alla sätt – förebyggande, botande, läkande och helande. + alternativmedicin. Detta kommer att bli framtidens sjukvård, sanna mina ord.
    Agneta är ju det levande exemplet. Karolinska sjukhuset är intresserade. ÖUS kanske blir nästa. Vi håller alla tummar. KRAM KRAM KRAM/ MORSAN

  2. Det är bra att du inte blundar för symptom som dyker upp, utan tar tag i detta. Det kan vara lätt att förtränga när du redan har varit med om så mycket. Du finns i mina tankar. Många Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.