Sommarens resumé

Sommaren i korthet.
Mitt allmäntillstånd är i helhet sämre än min ”frisk” sommar 2011. Jag kände mig till och med piggare under medicineringspauserna sommaren 2012.

Mina stora problem denna sommar var ögonmigränen, tröttheten och kisseriet. Allergin var faktiskt lindrigare än vad jag är van vid (under sjukskrivningen ingick kortison, så den sommaren var jag nästen allergifri). Dessutom har denna sommar gått i motionens tecken. Känner att konditionen är mycket bättre, men blodtrycket verkar vara konstant högt på morgonen och nästa för lågt på kvällen (se tabell).

Under sensommaren upplevde jag att det urinabla  och ögonmigränen var svårare, dessutom krånglade magen mer trots att jag testat att skippa gluten och mjölkprodukter periodvis. Jag fick också tillbaka synbortfallet på mitt vänstra öga i slutet av augusti. Det varade i cirka 3 minuter denna gång.

Har verkligen försökt att dricka mycket vatten och koka mer mat under denna sommarperiod.

__________________________________________________________________

April-maj 2013 i Gällivare/Jukkasjärvi
Gällivareresan kände jag mig ganska pigg, berodde nog på att jag hade semester i tre jukkasjveckor (utan allergi). Magen var normaldålig och mina urinvägar likaså. Det innebär att dåligt tryck och akut kisseribehov periodvis.

Jag ställde mig på utförsåkningslaggar för första gången sedan 2004. Tekniken var någorlunda, men muskelminnet och konditionen var uruselt. Det var nästan  benbrytarrisk när orken tröt, men vad kul det var.

Sälen mitten av maj
salen_300Väldigt vacker, ganska små backar. Där var jag helt ok under dessa två dagar. Många och långa promenader var uppfriskande i fjälluften.

Äntligen fick jag mig ett bastubad, där Elisabet inte riktigt klarade av värmen 🙂 Jag var lite orolig över mitt blåsljud på hjärta när hettan tog tag, men jag kände inte av någon djup trötthet som är det vanliga när hjärtat får arbeta extra hårt. Där emot somnade Elisabet som en stock.

 

Majresa till Lisö på MC
thomas_traedetMin första längre motorcykeltur denna vårsommar gick till Lisö nära Nynäshamn. Det var väldigt tröttsamt med hård blåst, passagerare och min dåliga kondition. Mina urinabla problem kvarstår men jag upptäckte att magen blev markant sämre med illaluktande gaser av yoghurt och fil.

Hemresan blåste det än värre! Jag var helt slut av trötthet vid hemkomsten. Man undrar verkligen om man någonsin får tillbaka sin ork.

 

 

 

 

Juni-Stugan i Bastedalen
nygrasDär lades det gräs och min näsa började rinna (allergi). Nu kom min ”ögonmigrän” igång. den fick jag ovanligt nog flera gånger under en kort period. Jag hoppas och tror det är mest vätskebrist som det beror på, plus att jag springer på toa i tid och otid. Magen står fortfarande rakt ut trots att jag provade att vara utan både gluten och mjölkprodukter i ca. 7 dagar.

Ålandsresan i början av Juli.thomas_aaland

Denna resa med Elisabet som passagerare gick förvånansvärt bra. Ingen svår trötthet eller onormala urinabla pauskrav uppstod.

Men uj vad varmt det var under denna Ålandstripp, där jag körde ”grussprätt” med kamrater som hade kommit från Gällivare via Finland.

Tyvärr eller tur att Elisabet tog en tidigare Färja till Sverige, tror inte hon hade uppskattat grusvägarna.

 

 

Juli-månad som gick i båthaveriets tecken:
motorras
Propeller och och motor haveri på båten präglade hela juli. Men gräsmattan runt stugan blev jättetät och grön, det vägde upp alla strapatser kring båtskrället.

Jag hann också med att ”knäcka” min rygg på min första semesterdag. Började morgonen med att bära  tunga gräsrullar ouppvärmd!

 

 

Augusti-turen till Lisö:
Dit resan tillsammans med Elisabet gick bra utan djupare trötthet eller extra toastopp. Magen var som vanligt uppsvälld under vistelsen där, men utan illaluktande gaser.liso_300 Vi gjorde också några mindre mc-turer, den ena till Nynäshamn och den andra till Trosa (med vägskylten ”världens ände).

Hemresan var tyvärr i trötthetens tecken trots flera stopp. Vi besökte en kamrat i Kungsör och tog en fikapaus på nostalgicaféet utanför Fellingsbro.

 

Mot hösten och vinterns mörka men snövita tid:

Varit hos läkare med min onda blåsa och mitt ideliga kissande 3 oktober. Men alla prover visade att jag var helt frisk! Urin, sänka och ultraljud på blåsan. Till och med prostatan var ganska bra….. Varför är jag så trött och ömmande underdel då?? Börjar fundera på tarmarna då jag har så illaluktande gaser. Tjaa, inte vet då jag.

Jag ska försöka uppdatera denna blogg oftare i framtiden. Men de dagar man känner sig någorlunda frisk är väl inte skrivbehoven lika påträngande, om ni förstår 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.