Summering av första behandlingen

Summeringen av min första kur

Den första behandlingen startade 20 mars 2012. Min devis är att inte ta reda på för mycket av symptomer och biverkningar i förväg, varför lida två gånger!?! Så jag var nästan helt oförberedd om vad som komma skall.

cellgifthandFörsta behandlingen tog ca 3 timmar med eloxatin, och ges med dropp i ett blodkärl. Armen där droppet satt började värka ganska omgående plus att min högra vad också gav små värkkänningar, konstigt tyckte personalen. -Vaderna brukar aldrig ge någon känning sa dom. Som sig bör, är jag ju alltid lite eljest.

 

Hemfärden på cykel i blåst och +3 grader gick inte av för hackor, när jag äntligen var hemma hade jag tappat känsel i tunga, läppar och händer. Det lät som om jag var riktigt full när jag pratade.

Tisdagen 21 mars vaknade jag ca kl 04:00 med en fruktansvärd värk från njurtrakten bak som strålade fram på magen. Rädslan om att njurarna hade stannat kom starkt, men efter toalettbesöket släppte smärtan och jag kunde somna om.
cytostatikaKlockan 09:30 tog jag första tabletterna av Xeloda plus 16 st små betapred-tabletter som löstes upp i vatten.

Jag hade svåra problem med att svälja 500mg Xeloda-tabletten tack vare sviterna i munnen och mag-strupen efter polypoperationerna. Tabletterna var tvunget att sväljas hela.

Stickningarna och domningarna varade alldeles förlänge, men illamående och diarré har varit helt ok. Tog ”åksjukepiller” några enstaka gånger, var snarare hård i magen som jag aldrig har varit under mitt vuxna liv. Den tyngsta tiden var tredje till femte dagen av den första behandlingsperioden, sedan var mina ömmande fotsulor, köldstickningarna och tröttheten det jobbiga.

Om intresse finns, hittas dagsformen under Min dagbok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.