Dag 1 av Dos 3 plus summering av ”ledigvecka”

Summeringen av min behandlingsfria vecka.

mc_1majVilken härlig dag att köra motorcykel och förlora mot en eldriven sparkbräda! Söndagen 29 april var en av dom få varma dagarna, typiskt att det var i slutet av min fria vecka.

Min frivecka har varit helt ok, men naturligtvis var den tyngre än den första behandlingsfria vecka. Min ork och kondition visade sig vara mycket sämre t. ex. min cykeltur till Adolfsberg fick jag pusta ut i en halvtimma innan jag orkade ens titta på min motorcykel.

Dessutom fick jag mystiska utslag på bröstet som höll i sig två dagar. Andra dagar kände man hur kroppen kämpade för att komma i balans. Muskler värker leder ömmar, ja till och med håret känns annorlunda, men håret är rotfast än. Lite oroad över mina bröstsmärtor och yrsel som kom periodvis under veckan. Jag har fortfarande kvar mina nattliga svettningar som förhoppningsvis skulle ha försvunnit med alla operationer och cytostatika.

Första dagen av tredje cytostatikabehandlingen.

Jag promenerade hemifrån kl 07:20, när jag kom fram till blodprovstagningen var det en jättelång kö. Snäll som man är väntade jag tålmodigt på min tur medans tiden började rinna i väg. Proverna bör tas 1½ timma före behandlingen som startade kl 09:00. När jag kom fram till kassan blev jag upplyst om tiden börjar bli knapp, så kliv före i kön! Uj vad det kändes osvenskt.

Denna gång drogs behandlingstiden ner till fyra timmar plus att rara syster Anette lade infarten lite högre på vänstra armen.

.Min förra infart lades på ovansidan på min högra hand, där jag fortfarande är öm och känslig för kyla. Naturligtvis kände jag av denna behandling. Förutom den malande värken som kom den tredje timmen, så höll jag på att skrika rakt ut när tejpen runt infarten skulle tas bort. Huden hade blivit så känslig av behandlingen denna gång.

Lite förvånad blev jag under promenaden till mosters bil, när stickningar och kramper i läppar plus tunga kom trots att det var ca +18 grader i skuggan. Det kändes heller inte bra att mitt värde på B-LPK = vita blodkropparna var endast 3,6. Om provet hade visat 3,0 hade jag fått vänta upptill en vecka med behandlingen. Det innebär att jag är infektionskänsligare än förra perioden, då jag hade värdet på 5,0.

1 svar på ”Dag 1 av Dos 3 plus summering av ”ledigvecka”

  1. Hej Thomas
    Jag fick höra av Peter att du blivit sjuk och sökte då upp din hemsida. Jag följer din kamp mot sjukdomen och hoppas att du blir bättre av alla behandlingar du nu får utstå. Nu har du min adress om du vill skriva några rader…
    Kram från Bettan
    PS Yngve hälsar DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.