I`m back

Efter att ha haft skrivkramp i två år, ska jag försöka summera tiden lite kortfattat.

År 2021 började/ fortsatte med den besvärliga covid-epidemin
– Har tagit fyra sprutor
– Har inte haft covid…..hittills.

10jan21 badade badtunna i Västanvik med Stefan och Inger

MC-premiär 28mars21, första turen till Lisö 5apr21, 10apr21 18mil MC-tur med kompisen Bernt. Många ensamma MC-mil under sommaren 2021 men den underbara MC-veckan till Gotland 7 september är ett minne som jag alltid kommer att bära med mig. Den obligatoriska ”ruskträffen” 8 oktober med Stefan Carling blev en jättelyckad resa.

MC-premiär 20 mars 2022, maj-kortege från Kumla till Askersund, 14 maj poker race med MC-klubben, Flera MC-resor till Lisö under sommaren 2022 och höjdpunkten var MC-resan till Humlebäck i djupaste Småland som startade 10 september och varade i en vecka. Inge rusktäff för mig 2022

MC-turer till Lisö, där mosters stuga ligger är det ca. 22 mil, men jag har nästan aldrig lyckats ta mig dit under 30 mil med motorcykeln.

————————————————————————————————————————

Nu om min sjukdomsbild

Spöksvullnade fötter, nattliga toalettbesök, tröttheten och glaslossningen i ögat är kvar.

Min årliga träffar men diabetessköterskan visade det sig att min långdiabetesprov (B-HbA1c) hade minskat från 60 till 49 våren 2022, men ökat till 53 januari 2023, nu är jag tvungen att doserar med två tabletter, en morgon och en kväll.

Hade lite ont i magen med några diareer. Förutom med något struligare mage har jag ingen symtom. Hon kollade också mitt blodtryck, tyvärr låg det på 160/87! Av erfarenhet från tidigare blodtryckstagning på vårdcentraler, tror jag att mina höga värden beror på White coat syndrome. När jag tar blodtrycket hemma ligger det alltid lägre. Har börjat äta tabletter möt prostataförstoring som också har bieffekten att sänka blodtrycket, någon prostataförminskning märker jag inte av men jag har fått ett normalt blodtryck.

Det visade sig att jag också hade för höga blodfetter, det ligger på 3,6 som är normalt för friska , men för mig som har multipla höga värden ska ligga på 2,6. Har börjat ta simvastatim 10mg,tablett om per dag.

Min halscancer kollas upp fortfarande, men från var tredje månad till varje halvår, sedan våren 2022.

Jag har hunnit med en njurstenssprängning! Det önskar jag inte ens min värsta ovän.

18 januari 2023 gjorde jag en koloskopi, där hittades två polyper som togs bort plus att det togs prover från tarmluddet för att kolla om jag har en tjocktarms inflammation, dom återkommer om resultatet på proverna, Nästa kontroll på tarmen ska göras om fem år.

Mina kontroller på min cancer i matstrupen fortgår, hittills verkar inte cancern ha utvecklas, så nu kontrolleras jag en gång i halvåret.

Kämpa FRISKT där ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.