November till december, årets sista rapport.

Härlig vy från Vätterns norra strand

Denna period är normalt ganska händelsefattigt, men nu i corona-tider är det mycket mer stillsamt. Men visst, lite har ju hänt under perioden, några foto-safarin, nostalgitrippen till Bastedalen, bytt till vinterdäck tillsammans med sonen på våra bilar och tvåtusenmilaservice på motorcykeln, 8000kr!

Höll på att glömma vattenskadan i toaletten och hallen. Kom hem från jobbet och vadade redan från ytterdörren till toa för att försöka hitta felet, men insåg att det var stock i badkarsbrunnen! Själv kunde jag inte fixa stoppet, så det vara bara att ringa ÖBO-jouren. Det innebar att leva med en brummande byggtork i dryga två veckor!

Intresseinriktad Jul i år

Julen tillbringade jag med sonen och min moster från Stockholm. Den obligatoriska uppsittar-kvällen med bingolotto som avslutades med den varma ny-griljerade skinkan på vörtlimpan avslutade kvällen. Julafton samlades vi tre framför TV:n och traditionsbundet titta på Kalle Ankas Jul, därefter middagen med bland annat Sivs goda köttbullar och Janssons frestelse. Julklappsutdelningen utfördes med att vi spelade spelet ”när då då?”. Vi hade varsin klapp som insats, därefter spelade vi tre gånger till där den som vann tog den Julklappen som var sin favorit av dessa tre Julklappar.

På mellandagarna firade min kompis födelsedag, tyvärr har han fått beskedet om att han har cancer och måste medicineras resten av livet.

Bild från hotellfönstret av firandet av Rolfs födelsedag.

Nyår och nya förhoppningar. Jag firade nyår med fyra kamrater, vi åt en trerätters nyårsmiddag, spelade spel och charader. Den jätteroliga kvällen slutade i kanonad av grannarnas raketer. Tja, fick vänta på taxi i nästan två timmar.

————————————————————————————————————————-

Sjukdianostikdags:

Spöksvullnade fötter, nattliga toalettbesök, tröttheten och nytillkomna glaslossningen i ögat är också kvar.

Min årliga träff men diabetessköterskan (1,5 år = coronatid) visade det sig att min långdiabetesprov (B-HbA1c) hade ökat till 60, så nu var jag tvungen att börja medicinera! Doserar nu i början med endast en tablett för att se om jag får starka biverkningar och eller kanske doseringen räcker. Hade lite ont i magen med några diareer. Förutom med något struligare mage har jag ingen symtom. Hon kollade också mitt blodtryck, tyvärr låg det på 160/87! Av erfarenhet från tidigare blodtryckstagning på vårdcentraler, tror jag att mina höga värden beror på White coat syndrome. När jag tar blodtrycket hemma ligger det alltid lägre.

Min cancer i halsen verkar inte ha blivit synlig eller kännbar, men är lite orolig över att jag kraxade upp små var-kulor innan nyår!

Ta nu vara på det nya året med corona-försiktighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.