Summering av tredje cytostatikabehandlingen

Behandlingsperioden löpte mellan 2 – 22 maj 2012
Jag hade samma biverkningar förutom dom vanliga. Utslag på bröstet, hårförändringar, mjukare naglar, tungt i bröstet och sämre kondition kanske också ska ingå i normala biverkningar denna dång. Min ”ledigvecka” var tyngre än förra gången, förutom tröttheten kände jag mer irritation än förra perioden. Jag är lite orolig för mina höga blodtrycksvärden, dom ligger för högt igen, tyckte att värdena hade stabiliserat sig sist jag tog dom. Men nu ligger dom högt igen 170/108 puls 84. Får ta ett nytt prov senare, när kroppen har vant sig med behandling och stressen.

400xjag_africa-twinUnder min ledigvecka ifrån behandlingen har jag köpt en större motorcykel som jag, mor och Stefan Carling hämtade ifrån Torsby (tre och en halv mil norr om Sunne). Stefan körde hem dom första tolv milen, sedan tog jag över dom sista åtta milen. Vädret hade växlat till full solsken och varmt, därför klarade jag av mina åtta mil på nya MC:n.

Har fotograferat rätt mycket under ledigveckan bl. a. fotat min gamla MC i en studio med rätt ljus och skuggor.

Själva den intravenösa delen var som vanligt och tog cirka fyra timmar. Det kom in en kvinna som endast behövde en och en halv timma för sin behandling det var också med infart.
Denna gång rakade sjuksystern mig så jag slapp skrika när man tar bort tejpen kring infarten. Huden är väldigt känslig kring den, men nog gnydde jag ändå. Kände mig faktiskt ganska pigg efter behandlingen, så jag tog mig till sjukhustandläkaren och fick tid till ett telefonsamtal med läkare för en remiss. Köade också i apoteket och cyklade i och för sig sakta men en omväg hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.