December, januari. År till år!

Ännu ett år som livet givit mig! Nu till det nya året, förhoppningsvis i samma glädje.

raadjurBörjade december med en skidprovarhelg i Sälen. Provade ett par ELAN skidor (Ingemar Stenmark vann alla sina tävlingar med detta märke), tack vare en ny extra vinkling på framskidan var det som att svänga i färdiga spår. Man är alltid tvungen att ha höger skida på höger fot, annars kan det nog kännas som Bambi på hal is!

Har också varit på vernissage med Elisabet, där hennes dotters konstfacks-klass hade utställning i lera. Platsen var Gustavsbergs porslinsmuseum, där fanns även badrumsporslin och tallrikar tillverkat av Gustavsberg. Det var samtidigt roligt att kolla på toalettens utveckling och naturligtvis all bordsporslin man själv kände igen från sin egen barndom.

Jag har haft äran att åtnjuta två ovanliga Julbord, den ena var hos ”Brännvinskungen” på Carlhälls gård i Stockholm och ett medeltida Julbord i Gamla stan också i Stockholm. Det var kul att självaste brännvinskungen berättade hans historia mellan maträtterna och att bli underhållen av eldslukande gycklare som också berättade att det inte åts något julbord under 1700-talet.

Julafton firade med Elisabet, min moster Siv, sonen Daniel hos Elisabet. Synd att inte hennes barn, Hugo och Tove med deras partner kunde fira med oss denna jul.

Nyårsafton firades med kompisen Niklas familj och kompisar i Lanna. Vi bjöds på en härlig Tacos-buffè och slutade året med att lyssna på Malena Ernman:s premiär som nyårstalare i SVT.

Inget som man vill tala om, så har jag också fyllt år i januari,


Jaha ja, så var det ju mitt hälsotillstånd. 

  • Mina ”spök” uppsvällda fotsulor är kvar, tidvis har det känts värre på min högra fot.
  • Halsbrännan och sura uppstötningarna är kvar, upplever dom värre.
  • Magen är väldigt uppsvälld, den är också ”rapig”, illaluktande gaser och har börjat kännas ond.
  • Något som känns väldigt oroande är att mina tänder spricker sönder mer och mer. Det blir stora renoveringar i munnen. Nu är jag uppe i tre stycken kronor som ska monteras! Uj ju, DYRT!
  • Tröttheten består.

Men naturligtvis har man positiva nyheter att komma med 🙂 . Mina blodprover som jag tog i december visade inget, dom var till och med jättebra. Väntar fortfarande på svaren på B12 och D-vitaminproven. Mina ”urinabla” problem har absolut inte blivit värre sedan jag slutade medicinera mig för dessa problem.

Klar för denna period. HaaaaReeee 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.