Oktober, november och klimatet vänder!

Vad är gjort under dessa höstmånader.

thomas_200

Gjorde en hösttur till Bastedalen med Hondan och Elisabet. Det blev en något kylslagen tur i tretton mil, men ack så vackert i höstsolen. En månad senare tog vi också en tur till Kumla med ett besök  på Sveas. Lika kallt och vackert. Det var ca +6C.

Upplevde Schyffert och Fredrik Lindström när dom gjorde Ägd  på Conventum i Örebro. Det var en riktigt bra/rolig timma. Deras liknelser och ”punch lines” var nutida och träffande. Dom lyckades till och med att få med dom felgjorda rondellpilarna som var målade på asfalten. Cirkulationsplatsen är utanför Reimess Volvo. Hann också med det kulturella måstet, James Bond-filmen Spectre. Den var sådär, upplever Daniel Craig mer som en uppklädd street fighter än en gentleman/ kvinnotjusare med snabba efterslängda kommentarer som Roger Moore alltid levererade. På tal om kultur, så tog vi oss en ”rolig tur” till den lilla orten Östansjö där vi deltog i oktoberfesten med några med riktiga lederhosen-kläder. Någon öl plus att jag fick puffa på en RIKTIG Havanna-cigarr.

Jag och Elisabet har varit till Sälen för att klyva all uppsågade ved. Vi fick låna en vedklyv som tur var, kan bara tänka mig hur mina armar och rygg hade stelnat till av värk!ved_200

Nu har jag för första gången investerat i en ny cykel modell dyr! Eftersom Elisabet blir jättedålig i ryggen när hon springer, så blev det varsin cykel.
cykel_250

 

 

 

Hösten stora begivenhet är ju alltid fotomässan. Tyvärr var den inte lika omfattande som  förr, det börjar bli mycket film (rörliga) bilder. Vet ni, Canon var inte ens på mässan! På tal om rörliga bilder, så visades 3D-effekter på gamla teaterns hela yttervägg här i Örebro.


Då var det lite om hälsan.

Övre blodtrycket drog upp mot 150 i lunchtid några dagar, med är normala igen, spöksvullnaderna i fötterna är kvar och tröttheten består.

Det som oroar just nu är att trots träning upplever jag en stagnation i ork och kondition. Min mage är väldigt känslig, det minsta lilla kryddiga eller fet mat reagerar magen med halsbränna eller sura uppstötningar. Har haft en vecka endast med kokmat och glutenfritt. En alldeles ny  ”icke rolig” upplevelse är att min ena fotblad gör ont kontinuerligt nu för tiden……Har ingen aning varför.

Har varit på vårdcentralen och tagit en massa prover kring min jobbiga trötthet, väntar på svar! Får väl ringa för att få veta trots att det var lovat ett svar för cirka en vecka sedan.

Det positiva med besöket var att läkaren tyckte att jag skulle sluta med tabletterna för mina urologiska problem, men visst har det blivit sämre igen, men jag upplever det marginellt.

Slutrapporten för denna period är nu klar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.