Juni, juli ÄR sommar månader…eller!?

sardinistSommar, sommar, sommarrr! 

Juni började med att vara i Bastedalen på den lediga tiden. Därefter tog vi en veckas semester och bilade upp till Gällivare via Vildmarksvägen. Midsommarafton firades i midnattssolens sken på kompisen Peters balkongplacerade altan.

midsom_15
– Hur djupt ner i jordskorpan har du varit? Jag och Elisabet åkte buss ända ner till 1250 meters nivån i LKAB-gruvan, det är ca 60 mil asfalterad väg i från ytan till brytningsorterna!

Tänk, jag fick min blodpalt till slut som Peters Anette gjorde med sina vana händer. Vi åt den jättegoda palten i Storberget utanför Skröven.

I slutet av juni kom min mor på besök. Tyvärr kunde vi inte guida henne runt som brukligt när hon kom, hennes dåliga höft satte stopp för det.

Juli
Äntligen! Båtäventyret verkar nu vara över. Efter tredje båten, så har vi äntligen hittat stabilitet, storlek, pålitlighet och båttrivsel.baat_jun15

Min långa semestern började i mitten av juli. Vi vistades mestadels i Bastedalen, men  gjorde även två utflykter till Sälen och Lisö. Stugfix i Sälen och motorcykeltur till min moster i Lisö.


 

Tja, då till vad denna sida ska handla om.

– Fått positivt besked gällande tarmen: Blev uppskrämd av kirurgsystern som ringde och frågade mig om jag kund komma dagen efter till avdelningen för undersökning av den hittade utbuktningen på ändtarmen! De hade fått ett återbud. Nästan så att mitt liv passerade revy, kanske inte så illa men orolig blev jag allt. När jag äntligen fick träffa läkaren lugnade han mig med att det mest troligt endast var ärrbildning där operationen gjordes. För säkerhets skull gjordes en mindre koloskopi och det enda som hittades var en polyp på ca 3 mm som dessutom verkade vara av den ”vanliga” typen. Som sagt, ett helt år att leva livet.

– Tänderna: Ett nytt problem som har tillkommit. Gamla lagningar som går sönder, plus det faktumet att min tänder fick mycket stryk vid halsoperationen. Jag sökte ju hjälp från patientförsäkringen, men fick avslag.

– Kiropraktor: Har varit och rätat upp kroppen i förebyggande syfte. Har en gång kvar på friskhetskortet som arbetet bjuder på.

Annars är spöksvullnanderna kvar i fotsulorna, tröttheten kvarstår och halsbrännan har förvärrats. Har också fått nya tabletter för trängningarna som jag provar för tillfället.

Nog nu 😉 Sköt om er där ute.

 

2 svar på ”Juni, juli ÄR sommar månader…eller!?

    • Tackar för rådet. Jag hade inte tänkt så långt, men jag ska helt klart kolla om en sådan remiss går att ordna. Tack än en gång för rådet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.