Nu är den verklig våren här.

IMG_2901April april, man lurades till Sälen flera gånger till.

Nä då, klart vi firade Påsken i vackra Sälen. Jag fick ju testa min nya hjälm och mina nyslipade skidor på vår svenska snö.

Den mysiga after ski- puben som är alldeles nedanför stugbacken går inte av för hacker, den rekommenderas om ni har vägarna förbi.

022salen900Men det är inte bara nöje med att hålla en sälenstuga i trim, om det inte är förbättringar, reparationer inne i stugan ska faktiskt yttersidan också röjas och ansas. Vi åkte upp till stugan under Kristi himmelsfärdshelgen med kompisar och passade på att fixa gården när snön nästa hade försvunnit.ved

Det blev rejäl vedhög som ska kapas och klyvas. Det kommer att räcka hela nästa vinter, men vem ska såga och klyva hela den högen………?

Man får väl bjuda kompisarna på en god whisky och en härlig skidhelg för att få denna hög att minska.

Äntligen, 20 maj kom vi iväg till Sardinien!
Det gick bara två turer till Italien, Sardinien från Örebro denna säsong. Klart vi tog chansen att få åka bekvämt från vår egen flygplats, Endast 1,5 mil till Örebro Airport och ca. 30 meter mellan station och långtidsparkeringen.sardinien_strand

Vi hade lite otur med vädret, så vi döpte om charterresan till upplevelseresan. En av dagarna hyrde vi en bil och åkte runt den norra delen av Sardinien, den upplevelsen var hundraprocentig.

En annan dag hyrde vi cyklar och trampade oss igenom hela Alghero och dennes förorter. Det som slog mig mest var dom vackra vita stränderna, tänk om blåsten hade varit lite lugnare och temperaturen högre. Då hade det varit en riktig drömresa.

sardinien Denna vackra stadsmur i
solnedgång var magisk. Maten var inte riktigt som vi hade hoppats, men när man serverades sardisk risotto av havets frukter så upplevde man nästan fullkomlighet.

Denna resa gör jag gärna om, men med bättre väder.

nybilJag var tvungen att skiljas från min gamla Volvo som behövde rejäl renovering av bromsar, kamaxelrem, ruta och rost.

Äntligen hade jag råd med min SUV (Den låga räntan). Man sitter högt och så slipper man ”ramla” ner i sätet. Man är ju äldre nu 🙂

 


 

Då var det lite om min hälsa.   

Den 23 april var jag remitterad till urologen för mina problem, Där träffade jag en syster som provade trycket på min urinblåsa som var helt ok. Den är lite otränad och jag har ett litet motstånd i prostatan. Kanske inte så konstigt, hon tog tre olika storlekar av instrumentet innan prostatan kunde passeras för att nå urinblåsan. Klart en retad/ irriterat organ sväller och ger motstånd! Nå, det blev vidare utredning.prostata

– Dan efter jag kom hem från Sardinien hade jag en tid hos  min läkare på urologen, trodde  min enfald att det endast skulle bli en planering för vidare utredning! Icke sa Nicke, in med cystoskopikameran för att kolla min urinblåsa helt utan förvarning. Blåsan var helt frisk och hel, så där var inte problemet i alla fall. Själva undersökningen var inte alls som den jag gjorde i 16-årsåldern, kameran var mycket tunnare och smidigare.
Bilden är min prostata ser ni väl! 🙂

Det gjordes också ett ultraljud på min prostata som inte heller visade något, den var helt normal i storlek och konsistens. Tja var kommer mina trängningar ifrån??? Ingen som vet!

Fick en ny medicin som heter Betmiga, mirabegron som inte hjälpte ett dugg, dyr var den också!

Lite om min röntgen som jag inte fått svar på.
Ringde till slut kirurgen, fick besked att inga metastaser hittades men en utbuktning på tarmen hade upptäckts! Systern skulle prata med min läkare om en tidigarelagd koloskopi! Jag frågade henne om vad det kan vara för utbuktning? Hon svarade ganska kallt: – Det kan ju bli en ny tarmoperation, men det behöver det ju inte bli. Gissa en som blev skakis!!! Inget besked under majmånad heller!

I början av juni fick jag äntligen ett svar som gav mig ett nytt friskt år fram i tid. Återkommer om hur beskedet utformades.

NU……Skrivkramp! Kram på er

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.