Våren i starkaste blom, april – maj.

salenhjaelm_200Nu är är skidsäsongen slut.

Sälen är stängd för nu och vi åkte upp till Gällivare. Upptäckte att skidföret var borta även där! Men om inte snön fanns i byn drog vi tjugo mil rakt upp i fjällen, där vi borrade hål i den halvmeter tjocka isen för att pimpla upp några purfärska fjällrödingar. Tanken var att få lägga dom nyfångade fiskarna på grillen och få avnjuta den färskaste måltiden i modern tid!roedingfiske  Men tji fick vi, den dagen var tydligen alla rödingar mätta och belåtna. Med andra ord var det som att fiska i ett badkar! Som tur var hade vi alternativ föda med oss, grillkött och potatissallad. Men en mycket ovanlig upplevelse fick vi uppleva i alla fall. Tystnaden och fjäll-rent VATTEN, direkt från jokken utan klor eller annan reningsprocedur. Tänk att det är så stor skillnad på vattnets smak.

rentvatten_200Sist jag drack så här rent och kallt vatten är nog cirka tjugo år sedan, när jag bodde nära fjällen och kunde åka upp hit under helgerna.

Under hela vistelsen i Gällivare bodde vi  i min mosters familjs stuga på Dundret. Vilken ynnest att få vakna till den vackra vyn på fjället. Synd att vi inte kunde åka skidor där. Men det finns ingen åkbar snö i mitten av maj, inte ens hundra kilometer norr om polcirkeln.

Naturligtvis var det jättekul att träffa mor, far och systern. Ren gourméupplevelse var ju Anettes blodpalt som jag längtar till varje gång jag är uppe. Ett extra tack till Peter för fjällresan och Anette för blodpalten.

Nu när snön definitivt är borta, så har jag gjort min premiärtur med MC:nbaatilaeggning_2016 på sexton mil runt socken. Det ska ju också ordnas i Bastedalen plus sjösätta båten. Hoppas nu bara att den får ligga ifred utan att båttjuvar vill åt den i framtiden.

I stort var det hela mitt april – maj år 2016.


Då har jag bara mitt hälsotillståndsredovisning kvar.

Tänderna……Mina tänder! Dom har spruckit och gått sönder i flera omgångar denna period. Det har slutat med en lagning och tre kronor, en i överkäken och två i underkäken.

Kanske mina sjukdomsrelaterade problem:
Min mage (avföring) har varit väldigt hård för första gången, dessutom lite färskt blod vid dessa tillfällen sedan tarmoperationen. Halsbrännan upplevs blir värre, försöker tänka på vad jag äter. Mina ”spök”fötter är kvar, tröttheten består. Har fått tillbaka ögonmigränen, det kan ju också bero på att jag dricker för lite när värmen kommit.

Den värsta influensan drabbade mig direkt efter hemkomsten från Gällivare. Jag var sjuk med två febertoppar under en månad som slutade med en sjudagars penicillinkur.

Slutrapport för denna period är slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.